Linkuri accesibilitate

Robert Card, suspect în masacrul din Maine (SUA), a fost găsit mort


Șeful poliției din Lewiston, David St. Pierre, anunțând că suspectul de masacrul din Lewiston, Robert Card, a fost găsit mort. În spatele lui este guvernatoarea statului Maine, Janet Mills, 27 octombrie 2023
Șeful poliției din Lewiston, David St. Pierre, anunțând că suspectul de masacrul din Lewiston, Robert Card, a fost găsit mort. În spatele lui este guvernatoarea statului Maine, Janet Mills, 27 octombrie 2023

Rezervistul armatei care a deschis focul într-o sală de bowling și apoi într-un bar din Lewiston, Maine, omorând 18 persoane, a fost găsit mort vineri, după ce s-a împușcat singur, punând capăt unei căutări intense de două zile care a pus statul în pericol.

Robert Card, un instructor de arme, a fost găsit mort în localitatea învecinată Lisbon Falls, a declarat guvernatoarea Janet Mills într-o conferință de presă vineri seară.

Comisarul Departamentului de Siguranță Publică din Maine, Mike Sauschuck, a spus că Card a fost găsit în apropierea râului Androscoggin, la aproximativ 13 kilometri sud-est de locul unde a avut loc cel de-al doilea schimb de focuri miercuri seara.

El a refuzat să divulge locul exact, dar un oficial a declarat pentru The Associated Press că trupul se afla la un centru de reciclare de unde Card a fost împușcat. Oficialul nu a fost autorizat să discute public detalii ale anchetei și a vorbit sub rezerva anonimatului.

Janet Mills a declarat că l-a sunat pe președintele Joe Biden pentru a-i transmite că Robert Card a murit.

Card, în vârstă de 40 de ani, din Bowdoin, era rezervist al armatei americane. Leo Madden, care a declarat că a condus Maine Recycling Corp. timp de zeci de ani, a declarat pentru AP că Card a lucrat acolo timp de câțiva ani și că nimic din comportamentul său nu a dat de înțeles că pregătește o crimă în masă. De asemenea, Madden spune că nu-și amintește când a fost angajat Card sau dacă a fost concediat sau a demisionat.

Vara trecută, Card a fost supus unei evaluări a sănătății mintale după ce a început să se comporte neregulamentar în timpul antrenamentelor, a declarat un oficial american pentru AP. Un buletin trimis poliției din întreaga țară la scurt timp după atac spunea că Card a fost internat într-o instituție de sănătate mintală timp de două săptămâni după ce „a auzit voci care-l amenințau” și-i cereau să declanșeze focul în cadrul unei baze militare.

Card se antrena cu Batalionul 3, Regimentul 304 de infanterie al armatei de rezervă din West Point, New York, când comandanții au început să fie îngrijorați de sănătatea lui mintală. Poliția statală l-a dus pe Card la Spitalul Comunitar al Armatei Keller din West Point pentru evaluare, potrivit oficialului, care nu a fost autorizat să discute public aceste informații și a vorbit cu jurnaliștii AP sub rezerva anonimatului.

XS
SM
MD
LG