Linkuri accesibilitate

Rex Tillerson începe restructurarea Departamentului de Stat american


Secretarul de stat Rex Tillerson la Londra, 14 septembrie 2017
Secretarul de stat Rex Tillerson la Londra, 14 septembrie 2017

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson a prezentat prima fază a proiectului sau de reformare a diplomației americane.

Planul lui Tillerson a fost înaintat Biroului pentru Management si Buget al Casei Albe. Într-un e-mail trimis salariaților Departamentului de Stat, domnul Tillerson a spus că planul său va putea economisi până la 10 miliarde de dolari, în interval de cinci ani. El a mai arătat că planul va fi cea mai importantă realizare a mandatului său.

Valeriu Sela - Începe restructurarea Departamentului de Stat, Washington
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

Planul vizează alinierea resurselor Departamentului de Stat cu cele ale Agenției pentru Ajutor International (USAID), fără însă să precizeze dacă dorește să unească cele două agenții, așa cum intenționa inițial. Planurile șefului diplomației americane sunt urmărite cu mare atenție, dat fiind faptul că el nu a făcut prea multe numiri în funcții importante și ținând cont de intenția sa inițială de a reduce bugetul Departamentului cu circa o treime. Săptămâna trecută însă, Senatul a menținut finanțarea agenției la nivelul actual și a limitat capacitatea administrației Trump de a reduce bugentul. Secretarul de Stat a scris că restructurarea are la bază opinii ale salariaților, ceea ce e contestat de mulți dat fiind faptul că procesul nu a inclus toți angajații, în toate fazele. În timp ce 35 de mii de angajați au răspuns la chestionarul trimis inițial de Tillerson, o echipă de doar 200 de persoane a avut direct acces și a participat la luarea deciziilor. În viziunea secretarului de stat, această redesenare a Departamentului de Stat este menită să înlăture obstacole din calea unei munci eficiente. Planul lui Tillerson are prevederi care trebuie aprobate de Congres, în timp ce altele sunt la latitudinea Biroului administrației pentru Buget. Se anticipează că circa 2,000 de angajați își vor pierde locurile de muncă dar mulți dintre aceștia sunt în prag de pensionare.

XS
SM
MD
LG