Linkuri accesibilitate

Rex Tillerson: decizia expremiștilor de a ataca un concert plin de copii arată că intențiile lor nu au nimic de a face cu Dumnezeu


Secretarul de stat american Rex Tillerson i-a spus omologului său britanic că Statele Unite își asumă întreaga responsabilitate pentru scurgerea de informații legate de atacul terorist de la Manchester.

Vorbind la Londra în 26 mai, Tillerson i-a dat de asemenea asigurări lui Boris Johnso că Statele Unite nu vor permite nici unei organizații teroriste să răspîndească violența și ura fără o luptă, și vor bloca încercările de a recruta noi membri, indiferent dacă asa se petrece oe teren sau în mediul virtual.

Aceste comentarii ale șefului diplomației americane vin după ce 22 de persoane au fost ucise, și alte 60 rănite, în majoritate copii, de un atentator sinucigaș la un concert pe Manchester Arena.

În cadrul anchetei asupr acestui atac, mai multe oficialități americane au fost aspriu criticate de omologi ai lor britanici după ce s-a relatat că americani au lăsat să se scurgă informații sensibile legate de atacul de luni.

Vorbind la o conferință de presă comună cu Boris Johnson, Rex Tillerson a condamnat scurgerea de informații, și că Statele Unite ăși asumă întreaga răspundere pentru asta și îi vor trage la răspundere pe cei vinovați.

Atacul de la Manchester a fost revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic.

Rex Tillesron a spus că decizia expremiștilor de a ataca un concert plin de copii arată că intențiile lor nu au nimic de a face cu Dumnezeu (LȘ).

XS
SM
MD
LG