Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata de astăzi este Cristina Zavatin.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct


„Pe portalul Media-azi.md citiți un comentariu despre comportamentul jurnaliștilor după alegeri semnat de președinta Consiliului de Presă, Viorica Zaharia. Ea vorbește despre relația sensibilă dintre politican și jurnalist. Experta media notează că puterea breslei jurnalistice constă în independență și nimic nu îi enervează mai mult pe politicienii care au ce ascunde decât un reporter cu care nu poate ajunge la înțelegeri, pe care nu îl poate convinge să renunțe la un articol documentat, căruia nu-i poate sugera subiecte compromițătoare despre concurenți și nu-i poate plasa pentru publicare interviuri gata făcute și „coordonate”.

Modul în care a fost reflectat în mass-media cazul tânărului bătut lângă un centru comercial din capitală de câțiva luptători K 1 și care a decedat câteva zile mai târziu a trezit mai multe discuții vizavi de deontologia jurnalistului, dar și de corectitudinea instituțiilor publice. Cine a abuzat mai mult în acest caz? Și cum ar trebui să scriem, de fapt, despre subiectele sensibile, de interes public? La aceste întrebări a răspuns în emisiunea Media-Azi jurnalista de investigație și directoarea Ziarului de Garda, Alina Radu.

Portalul Mediacritica.md a contabilizat în această săptămână manipulările și falsurile din timpul campaniei electorale. Astfel, în top se regăsește un reportaj autentic al postului de televiziune Al-Jazeera redactat digital pentru a face să pară că Andrei Năstase promite să dea în chirie Chișinăul arabilor pentru 50 de ani, să construiască multe moschei și să facă un sector destinat arabilor.

Alte analize, comentarii și știri despre presă și comportamentul ei, aflați accesând site-urile Media-azi.md, Mediacritica.md și Moldova-azi.md.”

XS
SM
MD
LG