Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul „Sănătate INFO”


Invitata emisiunii este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


„Citiți astăzi pe Sănătate INFO despre declarația secretarului general de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la petiția înaintată de mai multe femei, care au trecut prin experiențe nu tocmai plăcute când au trebuit să avorteze sau să aducă pe lume un copil. Acesta susține că autoritatea lucrează acum la un plan de acțiuni „în regim de urgență”, iar măsurile au legătură, în mare parte, cu ceea ce femeile au declarat că au trebuit să suporte în instituțiile medicale în perioada nașterii sau avortului, necesar din motive medicale

Tot pe Sănătate INFO citiți despre cursul online lansat de Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, dezvoltat cu scopul de a oferi clinicienilor informațiile necesare pentru a prescrie antibiotice în mod corespunzător. Înscrierea la acest curs este posibilă pentru orice doritor, însă cursul este relevant cu precădere pentru medicii care prescriu frecvent antibiotice. Descoperirea acestor medicamente de salvare este unul dintre cele mai importante progrese ale medicinei în secolul XX. Cu toate acestea, datele existente confirmă utilizarea abuzivă a antimicrobienelor în toate domeniile de îngrijire a sănătății. Această utilizare necorespunzătoare contribuie la apariția unor organisme cu rezistență multiplă, care amenință să submineze eficacitatea antibioticelor.

Indicatorii de performanță pentru asistența medicală primară sunt, în mare parte, o povară inutilă pentru medicii de familie, deoarece mai mult de jumătate nu sunt rentabili, însă obligă doctorii să petreacă timp prețios, completând zeci de registre. O analiză realizată de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) arată că 15 din 20 de indicatori nu sunt rentabili, iar realizarea lor implică cheltuieli suplimentare de peste 200 de milioane de lei, o sumă mai mare decât cea disponibilă pentru realizarea lor. Astfel, instituțiile medicale care acordă asistență medicală primară riscă să ajungă în incapacitate de plată pentru investigațiile care trebuie făcute pentru realizarea lor.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG