Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii este directoarea publicației, Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

Haine, încălţăminte, accesorii și jucării la cel mai bun preţ. Toate - la Târgul pentru copii, organizat de Comunitatea Mămicilor din Ungheni duminica trecută. A fost o premieră, iar organizatorii susțin că le-a reușit tot ce și-au propus. La târg au venit zeci de părinți, unii pentru a vinde, alții pentru a procura hăinuțe la preț redus pentru copiii lor. Organizatoarele evenimentului au recunoscut pentru „Expresul” că au rămas surprinse de numărul mare al părinților veniți la târg. Un nou târg se preconizează la începutul primăverii anului viitor.

Vine o ambulanță din Franța... În câteva săptămâni, Spitalul raional din Călărași va avea o ambulanță nouă. Și asta, pentru că un călărășean, stabilit cu traiul în Franța de mai bine de 20 de ani, Vitalie Lozovan, a hotărât să facă un cadou orașului natal. La Villefranche, localitatea în care s-a stabilit și care este înfrățită de 40 de ani cu orașul Călărași, dânsul are o afacere. Ambulanța a fost procurată de ea și va fi transmisă spitalului.

Deja de trei ani, în ajunul hramului orașului Nisporeni, marcat pe 21 noiembrie, Oficiul Stării Civile din localitate organizează o sărbătoare pentru cuplurile care au 50 și chiar 60 de ani de căsnicie. Nu a fost o excepție nici anul acesta. Nisporeni continuă tradiția, a declarat pentru „Expresul” Alexandrina Ciorici, specialist superior la Oficiul Stare Civilă din Nisporeni.
A venit să-i felicite și primarul orașului, Grigore Robu, care le-a oferit celor cinci familii, din partea primăriei, câte un cadou.

(Transcriere: Tamara Grejdeanu)

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG