Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii este Victoria Dodon.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„Citiți într-o anchetă publicată pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Invstigatii Jurnalistice despre faptul că circa 100 de primari au ajuns în ultimii cinci ani în vizorul organelor de anchetă. Cel mai des, în atenția instituțiilor de drept ajung aleși locali care reprezintă partidele de opoziție. Unii dintre ei susțin că au și câte opt doare penale deschise într-un singur mandat. De regulă, doar o mică parte din aceste dosare ajung în judecată, iar numărul primarilor condamnați penal pentru infracțiunile care le sunt incriminate este infim. În schimb, cel puţin în ultimii doi ani, mai mulţi dintre primarii cu dosare penale au părăsit partidele din care făceau parte și s-au apropiat de Partidul Democrat.

Totodată, aflați despre averile noului primar interimar al Capitalei, Silvia Radu, numită astăzi în funcție. Bunăoară, dacă anterior, în calitate de președinte al companiei Gas Natural Fenosa ea aduna venituri anuale de circa 10 milioane de lei, acum ea va primi un salariu lunar de circa 12.000 de lei. Deși oficial nu există nicio legătură între Silvia Radu și Partidul Democrat, aflat la guvernare, ea a avut anterior câteva afaceri cu nașul de cununie al unuia dintre deputații PD.

La rubrica Știri mai aflați și despre faptul că, recent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat-o compatibilă cu funcţia de judecător pe Mariana Pitic de la Curtea Supremă de Justiţie, magistrata ajunsă în vizorul opiniei publice după ce s-a constatat că deține o mașină de marca Porsche Cayenne, pe care a indicat-o în declarația de avere abia în 2015 și care ar costa doar 11.000 de lei”.

[Transcriere: Alla Ceapai]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG