Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Observatorul de Nord”


Invitatul emisiunii este Victor Cobăsneanu, redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord” de la Soroca.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct


„Materialul de bază din numărul de vineri al Observatorului de Nord este dedicat tragediei care a avut loc zece ani în urmă în orașul Soroca. Este vorba despre deflagrația care a avut loc într-un bloc de locuit cu cinci etaje în noaptea de 27 octombrie 2007. În urma tragicului eveniment și-au pierdut viața cinci persoane: un pensionar, o fetiță de 11 ani, un cuplu de medici și în timpul reparației acestei clădiri, un salvator.

Cu părere de rău, nici astăzi nu există o concluzie clară și definitivă cu privire la cauzele deflagrației, cea mai des întâlnită fiind aceea că deflagrația a avut loc din cauza exploziei unei butelii cu gaz. Autoritățile locale au decis să distrugă această clădire și în locul ei să construiască un monument în memoria celor decedați.

Din materialele cu semnul minus vreau să mai menționez depistarea unui caz de rabie în satul Nimereuca și depistarea unui caz de ebrietate narcotică la un șofer de taxi de la o firmă din Soroca.

La celălalt pol, cu semnul plus, este un material despre vizita la Cetatea Soroca a starețului Mănăstirii Putna, vizita la Soroca a unei delegații oficiale din regiunea Vinița în frunte cu guvernatorul Valeriu Corovii și despre amenajarea unui teren de joacă pentru copii în satul Cosăuți în urma unui proiect finanțat de Corpul Păcii în Moldova cu participarea autorităților publice locale și a comunității.

Tot în numărul de vineri chem cititorii să afle răspuns la întrebarea: Cum se descurcă un tânăr medic de familie la țară?, într-un material pregătit de reporteri în cadrul proiectului Moldova Plus.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG