Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Observatorul de Nord”


Invitatul rubricii este Victor Cobăsneanu, redactor-șef la ziarul „Observatorul de Nord” de la Soroca.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct


„Avem o suită de materiale dedicate Zilei internaționale a pedagogului. Cel mai important eveniment care a avut loc la Soroca zilele acestea a fost semnarea unui protocol de parteneriat dintre Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. De altfel, la capitolul relații de parteneriat mai avem o veste bună. Recent, consiliul local din municipiul Suceava a aprobat inițiativa de înfrățire a orașului din Bucovina cu municipiul Soroca.În cadrul proiectului Moldova Plus, avem publicat un material despre absolvenții instituțiilor de învățământ din oraș și raionul Soroca care au decis să-și urmeze studiile la universitățile din România.

Dacă e să facem o comparație dintre materialele cu semnul plus, adică pozitive și materialele cu semnul minus - cele negative, în numărul de vineri prevalează materialele pozitive. Bunăoară, în numărul de vineri avem informații despre două persoane proeminente din raionul Soroca. Este vorba despre secretara unui consiliu local, și anume din primăria Cremenciuc, care activează în această funcție tocmai de 46 de ani, dar și un material despre arhitectorul-șef al raionului, Ion Glovatâi, care și-a adus aportul deosebit pentru schimbarea la față a mai multor localități din raionul Soroca.

„La vatra satului Vasilcău”, așa se intitulează un amplu material despre o tradiție înrădăcinată în unul din cele mai mari sate din raionul Soroca, în satul Vasilcău, care pentru a doua oară își adună cetățenii la vatră pentru a omagia persoanele în etate.”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG