Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Sănătate.info”


Invitata serii este jurnalista Silvia Rotaru

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

Autoritățile din sănătate trag un semnal de alarmă. Aproximativ 1.400 de persoane din Chișinău, majoritatea copii, suferă din cauza infecțiilor respiratorii acute. Cazurile au fost înregistrate în ultima săptămână, în Municipiul Chișinău. 900 dintre bolnavi au fost internați în spital. Față de aceeași perioadă a anului trecut numărul infecțiilor respiratorii acute e mai mare cu 25 la sută, a declarat la ședința operativă de la Primărie Luminița Suveică, șefa Centrului de Sănătate Publică Chișinău. Responsabilul a adăugat că din acest motiv, copiii lipsesc de la ore sau de la grădiniță.

Un bloc din cadrul Spitalului Clinic Municipal Arhanghel Mihail este de aproape 7 ani în construcții, deși lucrările ar fi trebuit să se încheie în cel mult trei ani. În 2010, instituția a decis să creeze un Centru de reabilitare, care să ofere servicii de neurorecuperare pacienților care au suferit ictusuri cerebrale. Proiectul Centrului a suferit în timp însă mai multe schimbări. La fel s-au schimbat și firmele de construcție, astfel că lucrările nu s-au încheiat nici astăzi. Șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, i-a cerut primarului interimar, Nistor Grozavu, să ia atitudine și să intervină în acest caz.

Consilieri municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor cer inițierea procedurii de demitere a șefului Direcției Sănătate din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu. Aceștia afirmă că de când Moldovanu este în această funcție, în instituțiile medicale din Capitală nu au apărut servicii noi, ci doar s-au făcut reparații. Solicitat de Sănătate INFO, Mihai Moldovanu a declarat că socialiștii au intrat deja în campanie electorală, aceștia doresc să iasă în evidență, fără să ofere argumente.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG