Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct


Aflaţi de pe portalul Anticoruptie.md că dosarul consilierului municipal Oleg Onişcenco, reţinut în luna mai 2017 în cadrul mai multor dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, a ajuns în instanţa de judecată. Avocatul alesului local a cerut în numele clientului său ca dosarul să fie judecat la sediul Centru al Judecătoriei Chişinău, şi nu la sediul Buiucani. Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) au respins însă demersul, potrivit unei încheieri de la mijlocul lunii septembrie. Între timp, Oleg Onişcenco a depus cerere de demisie din CMC, precizând că a fost scrisă „din proprie iniţiativă”.

Vă invităm să accesaţi şi rubrica „Sesizări în Justiţie” unde aflaţi de la un fost pădurar, demis pentru că ar fi lipsit de la muncă patru ore, că furtul de lemn din fondul silvic de la Hâncești ar continua, iar veniturile câștigate din comercializarea ilegală a lemnului ar ajunge în buzunarele mai multor angajați ai Întreprinderii Silvice „Hâncești Silva”. Asta chiar dacă, în februarie 2016, ex-ministrul Mediului Valeriu Munteanu a efectuat un control inopinat în pădurea de la Mereșeni, raionul Hâncești, unde a depistat un șir de nereguli și furturi de sute de mii de lei. Ulterior, mai mulți funcționari au fost suspendați din funcție, inclusiv șeful întreprinderii silvice, Ion Haralampov. În iunie 2017, el a devenit director al Agenției Moldsilva. Reprezentanţii CNA ne-au declarat că ancheta în acest caz continuă.

Găsiţi pe Anticoruptie.md şi alte sesizări de la cetăţeni, ştiri, analize şi investigaţii semnate de reporterii Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG