Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul rubricii de astăzi este Ion Ciumeică.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„Prima uscătorie de fructe și legume din raionul Cahul a fost deschisă în comuna Burlacu. În procesul de prelucrare a fructelor și legumelor sunt utilizate cele mai moderne tehnologii de producție sârbă.

Și-a început afacerea de la un roi de albine prins din întâmplare, iar acum are zeci de stupi pe lângă casă și se bucură de un profit tot mai mai mare. Este istoria lui Ion Rău, un tânăr din Talmaza, Ștefan Vodă, care și-a făcut un adevărat regat al mierii, după ce a beneficiat de un grant din partea Uniunii Europene.

11 stații pentru lansarea rachetelor anti-grindină, au fost inaugurate în raionul Cantemir, la începutul acestei săptămâni. Ele vor asigura protecția pentru 296 000 de hectare de terenuri agricole din mai multe localități din zona de sud a republicii.

Pentru prima dată în Republica Moldova, a fost ridicată de la sol cea mai performantă dronă, echipată cu senzori pentru depistarea bolilor viței de vie. Desfășurarea exercițiului a avut loc în podgoriile vinăriei Sălcuța, din raionul Căușeni.

După un an de muncă, tinerii care au implementat proiecte susținute de Fondul pentru Tineri, dar și partenerii implicați, au fost premiați în cadrul Galei Inițiativelor de Tineret din municipiul Cahul.

Festivalul „MOLDOX” revine în atenția iubitorilor de film documentar la Cahul, în perioada 23 - 28 septembrie. În acest an vor fi proiectate aproape 50 de filme.

Informații despre aceste și alte știri puteți citi în ziarul „Gazeta de Sud” sau pe site-ul gazetadesud.md”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG