Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata rubricii de astăzi este Victoria Vasilos.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

Grație unei bune conlucrări între primăriile Balatina, Cuhnești și Cobani va fi creat postul de pompieri și salvatori voluntari, amplasat în comuna Balatina.

Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Dușmani este a șaptea după vechime din țară. Lăcașul este din lemn, de forma unei corăbii, construită pe temelia vechii biserici încă în anul 1760.

Recent președintele raionului Glodeni, dl Ion Leucă, împreună cu ansamblul de dans popular ”Hora Moldovei” și ansamblul vocal de bărbați „Rapsozii Hâjdienilor” au participat la festivalul folcloric „Prahova iubește Basarabia” desfășurat în orașul Ploiești, România. În cadrul evenimentului cultural s-a pus accentul pe promovarea folclorului autentic de pe ambele maluri ale Prutului.

Satul Ciuciulea din raionul Glodeni se numără printre cele 15 localități din țară, care au fost selectate recent ca beneficiari ai proiectului Migrațiune și Dezvoltare Locală realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova. Programul în cauză are drept obiectiv asistarea comunităților afectate de migrațiune și atragerea migranților la modernizarea localităților natale.

După multe festivaluri organizate în întreaga țară iată că i-a venit rândul și festivalului harbuzului organizat, în premieră, de primăria Limbenii Noi. Localitatea în cauză se poate mândri cu statutul de ”sat cu cei mai mulți harbuzari”, această cultură fiind cultivată pe o suprafață de circa 100 de ha.

În primele nouă luni ale anului curent locurile turistice din cadrul Rezervației Naturale ”Pădurea Domnească” au fost vizitate de circa 3400 de vizitatori, 1000 din ei fiind turiști. Cele mai atractive locuri sunt: „Zimbrăria”, „Suta de movile”, „Țara bâtlanilor”, „Stânca mare”, „Cheile Butești”, „Stejarii seculari”.

Grație parteneriatului între Primăria Sturzovca și Federația Moldovenească de Fotbal, pe teritoriul gimnaziului din localitate a fost construit un teren de mini fotbal acoperit cu gazon sintetic și dotat cu utilaj modern.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG