Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cuvântul” din Rezina


Invitatul serii este redactorul-şef al publicației, Tudor Iașcenco.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

„Prezentul și viitorul complexului monastic Țîpova – cu acest articol începe numărul săptămânalului „Cuvântul” din Rezina. Articolul de la o masă rotundă organizat recent de săptămânalul Cuvântul recent la complexul monastic Țîpova și abordează o serie de probleme legate de trecutul prezentul și mai ales viitorul acestui monument de talie mondială, care nu se rezolvă de-a lungul anilor, mai mult, pe ani ce trece lucrurile se complică. Care este esența acestor probleme și care sunt soluțiile în opinia participanților la masa rotundă, doritorii le pot afla în săptămânalul „Cuvântul”.

Tot în acest număr, ziarul consacră două materiale foarte actuale pentru zona dată și pentru cititorii noștri în ansamblu. Est vorba cum președintele Dodon face jocurile Moscovei în Republica Moldova. Menite să conducă la transnistrizarea întregii țări. Prin toate acțiunile sale, face interesele regimului Putin. Ce se poate întâmpla din asta, cititorii pot afla din articolul „Dodon creează conștient Moscovei pârghii de negociere”.

Autorul nostru netitular, colonelul Andrei Covrig, vine cu un material despre cele întâmplate în această zonă la 21 iulie 1992, când președintele Snegur a semnat cu președintele Elțîn acel acord renumit de încetarea focului pe dimensiunea transnistreană și stabilirea în această zonă a păcii. Autorul își amintește în ce condiții fost semnat acest acord, care au fost scopurile declarate și ce s-a întâmplat în realitate, după semnarea acestui acord, care practic a servit totalmente doar intereselor Rusiei și separatismului transnistrean.

La rubrica „Moldova Plus” ziarul abordează o problemă majoră pentru Republica Moldova – exodul tinerilor specialiști, care pleacă cu sutele și miile, emigrează după ce-și fac studiile și foarte puțini se întorc înapoi. Majoritatea acestor specialiști ating rezultate remarcabile în Uniunea Europeană și în alte țări, se prezintă ca specialiști de forță și din păcate se lucrează în zadar pentru pregătirea specialiștilor și aici nu are cine se ocupa de dezvoltarea economiei, culturii, sferei sociale.

Mai sunt o serie de știri despre evenimentele din teritoriu pe care cititorii le pot afla atât în ziar, cât și pe pagina web a ziarului „Cuvântul”.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG