Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata rubricii de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:18 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice scriu că mai mulţi judecători de la Curtea Supremă de Justiţie, curţile de apel, dar şi de la instanţele de fond au dobândit anul trecut automobile noi. Datele se conţin în declaraţiile de avere ale magistraţilor. Unii, în acte, nu sunt proprietari ai autoturismelor, arătând în declaraţii că au drept de uzufruct sau le conduc prin mandat. Valoarea maşinilor porneşte de la câteva zeci de mii de lei şi ajung să coste zeci de mii de euro.

De exemplu, Vladislav Clima, judecător la Curtea de Apel Chişinău, a indicat în declaraţia de avere că a dobândit în 2016, prin uzufruct, un automobil nou, fabricat în 2015, de marca Land Rover Discovery Sport. Site-urile specializate arată că, pe piaţă, un astfel de autoturism ar putea valora circa 30.000 de euro. Acesta este doar unul dintre cazurile prezentate de autori.

Tot de pe portalul nostru aflați care este averea declarată a șefei Agenției pentru recuperarea bunurilor infracționale, Otilia Nicolai, precum şi detalii despre experienţa ei.

La rubrica „Sesizări în Justiţie” găsiţi cazuri făcute publice de simpli cetățeni care scot la iveală abuzuri din sectorul Justiţiei.

La secțiunea „Dosare de corupţie” aflaţi cum evoluează cele mai importante cazuri investigate de procurori sau examinate de judecători.

Alte detalii pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG