Linkuri accesibilitate

Un iar în fiecare seară: „Sănătate Info”


Invitata rubricii de astăzi este Silvia Rotaru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

„Ministerul Sănătății nu va mai exista ca persoană juridică. Acesta se va transforma într-un simplu centru de elaborare a politicilor, fiindu-i luate toate atribuțiile de control și regulatorii. Despre acest lucru a vorbit la ședința Consiliului Național pentru reforma administrației publice, Iurie Ciocan, șef al Centrului de Implementare a Reformelor din cadrul Guvernului. Ministerul nou creat prin fuziune se va numi Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Sănătății.

Tot pe Sănătate Info citiți astăzi despre dosarul licitaţiilor în medicină care se află în continuare la etapa şedinţelor preliminare. Ultima ședință de judecată din dosar s-a desfăşurat în sala festivă a Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, pe motiv că instanța de judecată nu dispune de o altă sală suficient de spaţioasă pentru cei aproximativ 50 de participanţi la proces. Ședința a fost întreruptă după mai puțin de zece minute, când unul din avocaţi a depus o nouă cerere spre examinare către instanţa de judecată. Potrivit avocaților dosarul se află la etapa preliminară, în cadrul şedinţelor sunt prezentate cererile înaintate de avocaţi, ce urmează să fie examinate.

La Gura Bâcului, în raionul Anenii Noi a fost dat în exploatare un centru de sănătate modern, conectat la rețeaua de apă, canalizare și căldură. Clădirea a fost reparată din fonduri europene și se întâmplă pentru prima dată după aproape patru decenii din momentul în care a fost construită. Se bucură în primul rând medicii care spun că e pentru prima dată când nu vor mai lucra în frig. De serviciile acestui centru urmează să beneficieze nu doar localnicii, ci și oamenii din satul vecin, Bâcioc, de peste Nistru, aflat sub jurisdicție transnistreană.

Pe Sănătate Info mai aflați cum s-a desfășurat trainingul organizat de Platforma E-Sănătate la Telenești și ce au aflat părinții despre acordarea primului ajutor medical. Aceștia au fost instruiți de medici cum să acționeze corect atunci când copii înghit diverse obiecte, când fac convulsii, la ce număr să sune ca să ceară ajutor, precum și ce trebuie să aibă în trusa medicală de-acasă. Lecțiile au fost ținute de un medic-rezident, specializat în domeniul medicinei de urgență. Următoarea întâlnire va fi cu părinții din raionul Fălești, pe 28 mai.

Și astăzi Platforma E-Sănătate împlinește patru ani de la fondare. În tot acest timp știrile Sănătate INFO a fost și rămân cea mai veridică sursă de informare în domeniul sănătății.”

Opinia dvs.

Arată comentarii

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG