Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Observatorul de Nord” de la Soroca


Invitatul rubricii de astăzi este Victor Cobăsneanu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

„Capul de afiș al numărului de mâine este articolul intitulat „Calculatoarele furate au fost readuse în biblioteci”. Este vorba despre descoperirea „jafului anului” de la Soroca. Începând cu luna noiembrie 2016, din bibliotecile din mai multe sate printre care Racovăț, Vasilcău, Stoicani etc. au fost furate nu mai puțin de 14 calculatoare. În cadrul unei cauze penale a fost depistat un grup din care fac parte și minori, astfel toate calculatoarele, în valoare de aproape trei sute de mii de lei, au fost readuse în biblioteci iar dosarul cu pricina a fost trimis în judecată.

Pentru a 11-a oară au fost făcute la Soroca totalurile concursului raional pedagogul anului. Pentru prima dată, printre laureați n-au fost desemnați reprezentanți ai sexului puternic, iar 3 dintre cei 7 câștigători reprezintă Gimnaziul Bulboci. Consiliul Raional Soroca a alocat pentru organizarea și premierea profesorilor 28 000 de lei. La patru dintre cele 11 concursuri republicane „Pedagogul Anului”, sorocenii au ocupat locul întâi.

Sorocenii continuă să beneficieze de asistență din partea Japoniei. Este vroba despre un program de granturi pentru securitate umană, derulat de Guvernul de la Tokyo și în cadrul căruia spitalul raional din Soroca a fost dotat cu echipament în valoare de aproximativ 100 000 de dolari.

Reporterul nostru Vadim Șterbate a făcut o investigație la subiectul tergiversării construcției la Soroca a unei stații de epurare. În lipsa acesteia, apele Nistrului sunt poluate. Reporterul nostru a aflat că pe teritoriul fostei stații de epurare, se găsesc până în prezent șapte rezervoare care anterior conțineau clor lichefiat, iar două rezervoare conțin și acum chimicatul foarte periculos.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG