Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

„Evenimente importante la Călărași. Pe 27 martie, în scuarul consiliului raional, a fost dezvelit un monument dedicat eroilor neamului. Este vorba de un vultur cruciat, simbol al demnității și devotamentului față de patrie, și care este instalat în numeroase localități din România. La Călărași a ajuns grație unei donații făcute de Asociația „Mihai Viteazu” din Prahova, România. În aceeași zi a fost inaugurat oficial și stadionul „Prahova”, amenajat în centrul orașului Călărași, și pentru renovarea căruia Consiliul Județean Prahova a donat 25000 de euro. Pe 28 martie, la Sipoteni, a avut loc semnarea unui acord de colaborare cu autoritățile din comuna Aluniș, județul Prahova. Astfel, Sipoteniul are trei localități surori și toate din România.

În raionul Ungheni, doi primari a două localități cu același nume - Măgurele, dar situate la 400 de km una de alta, au avut o primă întrevedere, în cadrul căreia a fost semnat un acord de colaborare, care să prevadă activități culturale comune, schimburi de experiență, și chiar proiecte de infrastructură. De notat că satul Măgurele se află în raionul Ungheni, iar comuna Măgurele în județul Prahova, România.

Festival cu genericul „Un cântec de floare, și o floare pentru Ștefan cel Mare”, va avea loc în premieră la Nisporeni. Evenimentul va avea loc cel mai probabil vara.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG