Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta de Sud”


Invitatul rubricii de astăzi este Ion Ciumeică.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

„Directoarea Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșov și angajații acestei instituții, au participat recent la întâlnirea din incinta primăriei municipiului Cahul, cu reprezentanți ai Comisiei Europene. În cadrul întâlnirii, s-au discutat viitoarele proiecte care ar putea fi implementate în raionul Cahul și în regiunea de dezvoltare din sud în general, cu suportul Uniunii Europene.

Într-un mesaj, adresat publicului, primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, critică transformările desfășurate în sudul țării de către autoritățile centrale, pe care le învinuiește de optimizarea instituțiilor statului într-un mod defectuos. Primarul critică reamplasarea filialelor instituțiilor statului în alte orașe, printre care Comrat, Hîncești sau Chișinău, în pofida faptului că orașul Cimișlia este centrul regiunii de dezvoltare din sud.

Mai mulți elevi, de la șapte instituții de învățământ din sudul țării, s-au numărat printre învingătorii primei ediții a galei de premiere a câștigătorilor Concursului Național „Limba Noastră-i o Comoară”, organizat de Ministerul Educației și Ambasada României la Chișinău. Despre aceste dar și alte evenimente citiți în Gazeta de Sud.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG