Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

„Actorul Nicolae Darie a revenit acasă. Artist al poporului, de aproape jumătate de secol pe scena Teatrului Național „Mihai Eminesc„ din Chișinău, dânsul a avut o întâlnire de suflet pe 14 martie cu pământentii săi la Ungheni. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Publică „Dumitru Cantemir”. „De fiecare dată vin la Ungheni cu plăcere, pentru că aici se află cel mai frumos sat, căruia-i zice Blindești, și unde am văzut pentru prima dată răsăritul soarelor”, a spus pentru „Expresul” Nicolae Darie. La întâlnirea cu actorul au venit zeci de persoane, astfel încât sala bibliotecii a devenit neîncăpătoare.

Opt copii din diverse instituții ale raionului Călărași, au realizat filmulețe despre limba lor maternă - româna. Filmulețele au fost prezentate la concursul „Limba noastră-i o comoară”. Juriul, potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățământ din oraș, a rămas încântat de originalitatea filmulețelor, dar și de responsabilitatea cu care au fost realizate. Elevii au prezentat inspirat rolul limbii ca valoare națională și importanța vorbirii corecte. În majoritatea filmulețelor, elevii s-au axat pe corectitudinea vorbirii limbii române, dar și pe necesitatea renunțării la rusisme care, vorba copiilor, ne fac limba mai urâtă.

Premieră pentru Republica Moldova. La Ungheni este organizată o caravană a consilierilor raionali. Sunt prevăzute 11 trasee, un traseu va cuprinde trei comune, iar fiecare oprire va dura o oră și jumătate. În acest timp aleșii vor discuta cu cetățenii. Fiecare echipă va fi alcătuită din cel puțin șapte consilieri raionali, trei reprezentanți ai societății civile, și cel puțin două persoane din mass-media. Aleșii speră ca oamenii să simtă că au ales pe cei care doresc să-i ajute în rezolvarea problemelor.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG