Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Timpul”


Invitata rubricii de astăzi este Lia Ciutac.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„În ediția de vineri, 16 iunie, jurnaliștii ziarului Timpul au pregătit un interviu cu Ion Ștefăniță, consilierul independent din Consiliul Municipiului Chişinău referitor la Planul Partidului Democrat pentru Chișinău. Liberalii din CMC ar putea fi șantajați, Chirtoacă - să fie purtat prin judecăți doi ani, iar în acest timp Nistor Grozavu să ajute PDul să preia puterea totală în Capitală. „Din informația pe care o dețin, la următoarea ședință a CMC se pregătește reținerea a doi consilieri de pe dreapta, care într-adevăr vor fi trași în țeapă, și a altor doi din PSRM, pentru a se demonstra că justiția în RM nu e selectivă. Nu mă întrebați cine-s aceștia, fiindcă nu știu”. Ce se întâmplă în realitate la Primărie și cu ce scop este creat acest haos? Despre aceasta a discutat jurnalistul cu Ion Ștefăniță în interviul săptămânii.

Un alt material propus jurnaliști este despre cum vede Biserica Ortodoxă egalitatea de gen. Despre felul în care biserica influențează femeia în societate, despre violența domestică, dar și despre reprezentarea cotei de gen în funcțiile înalte de stat, citiți în pagina opt.

Comercianții ambulanți urmează să plătească impozite peste 7500 de lei anual. Un proiect de lege propune ca vânzătorii ambulanți să plătească impozite la stat, astfel ca aceștia să devină plătitori de contribuții de asigurări sociale la bugetul asigurărilor sociale de stat. Mai multe păreri ale experților și ale vânzătorilor citiți în pagina nouă a ziarului.

Depresia este una dintre cele mai răspândite boli din lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, depresia este mai frecventă chiar și decât diabetul sau bolile cardiovasculare. Această boală afectează grav tinerii care sunt mai predispuşi să cedeze în faţa problemelor, dar şi femeile, care, potrivit statisticilor, suferă de această maladie de două ori mai mult decât bărbații. Ce recomandări dau specialiștii pentru a trata sau preîntâmpina această afecțiune, citiți în paginile ziarului Timpului.

Cititorii Timpului vor putea găsi și alte subiecte sau editoriale actuale, atât din domeniul politic sau economic, cât și în cultură, social sau istorie.”

[Transcriere: Nicu Gușan].

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG