Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” de la Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct


„Meșteri populari s-au adunat la cea de-a cincea ediție a Taberei cioplitorilor în lemn, organizată la Rezervația „Plaiul fagului” din Rădenii Vechi, Ungheni. Potrivit lui Dumitru Costandache, președintele Uniunii Meșterilor Populari din Moldova, aceasta este unica tabără amplă de creație în lemn organizată în Republica Moldova. Duminică va fi pus punctul final în cadrul Sărbătorii fagului. Toate lucrările realizate în lemn de tei și salcie vor rămâne la Centrul Ecologic de Excelență, care urmează să fie deschis în scurt timp în această rezervație.

Satul Hoginești din raionul Călărași s-a înfrățit cu o comună din România, Borcea, din județul Călărași. Este primul frate pe care și l-a făcut și la care a visat demult. Delegația din Borcea, prezentă la Hoginești, a vizitat instituțiile publice locale, a mers la casa celebrului olar Vasile Goncear și a vizitat câteva instituții din Călărași. Urmează ca în luna august să meargă în ospeție la Borcea o echipă din Hoginești. Cele două părți speră că relațiile vor fi de durată și că împreună vor reuși să realizeze multe lucruri frumoase.

Filme românești la Călărași, Nisporeni și Ungheni. Caravana de film românesc cu genericul 100 de ani, 100 de filme, 100 de orașe a ajuns deja la Călărași, unde a fost proiectat filmul „Două lozuri”, realizat de Paul Negoescu în 2016. Urmează ca vineri să prezinte un alt film românesc la Nisporeni. Punctul final va fi pus la Ungheni, pe 3 iunie, cu filmul „Bacalaureat sau fotografii de familie”, în regia lui Cristian Mungiu.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG