Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Est-Curier” din Criuleni


Invitata emisiunii este redactoarea-adjunctă Svetlana Cernov.

„Pentru că se apropie ziua profesională a poștei, ziarul Est-Curier a realizat un interviu cu două poștașe care și-au exercitat obligațiunile la sfârșitul anilor 60 a secolului trecut. Plasat la rubrica „Amintiri din secolul trecut”, materialul prezintă diferențele enorme dintre realitatea de atunci și cea de azi, la capitolul tehnologizarea vieții, preferințele cititorilor, dar descoperim de la protagonistele interviului și similitudini în munca poștașilor de azi și a celor de odinioară.

Un proiect european în valoare de peste 162 de mii de euro s-a încheiat la Corjova, Criuleni, în urma căruia localnicii au acces la servicii moderne. Complexul cultural-sportiv include căminul cultural renovat, biblioteca publică, un teren de volei amenajat și un stadion cu gardul renovat, iar în imediata apropiere – un parc și un panteon al personalităților, cu sculpturi ale artistului plastic Grigore Sultan. La inaugurarea aleilor cu sculpturi a participat și actorul teatrului național bucureștean Grigore Nagacevschi în vârstă de 88 de ani, născut la Corjova și refugiat peste Prut în 1944, care a asistat la inaugurarea propriului bust. Primarul Gheorghe Ojog a prezentat și monografia satului scrisă chiar de el cu titlul „Satul meu din pragul casei”.

Cititorii pot afla că imnul Moldovei a fost intonat tocmai de șase ori datorită prestației bune a echipei veteranilor sportului, printre care și criuleneanul Nicolae Buza. Cei cinci sportivi seniori din toată țara au adus din Bulgaria la sfârșitul lunii septembrie șase medalii de aur, medalii de argint și două de bronz.”

[Transcriere: Natalia Sergeev]

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG