Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este ziarista Victoria Vasilos.

În perioada 26-29 aprilie curent, reprezentanți ai autorităților publice locale din mai multe raioane din Moldova și județe din România, au participat la un șir de evenimente, ce s-au desfășurat la Ploiești, județul Prahova, România. Raionul Glodeni a fost reprezentat de dl Ion Leucă, președintele raionului și vicepreședinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. În timpul discuțiilor între oficialii români cu omologii moldoveni, s-a pus accentul pe promovarea raioanelor din Republica Moldova în spațiul Uniunii Europene, fapt pentru ce se depun eforturi în identificarea partenerilor și inițierea de proiecte de dezvoltare. Delegația moldovenească a participat și la deschiderea expoziției „Fabricat în Republica Moldova”, eveniment organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a României, susținut de Consiliul Județean Prahova și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

În raionul Glodeni se răresc rândurile participanților în cel de-al doilea război mondial. Astfel în ajun de 9 mai, Ziua Victoriei de ajutoare materiale unice vor beneficia 54 de persoane: 5 invalizi, 13 participanți, 9 persoane asimilate și 27 de văduve de război.

Anual Secția Administrativ-Militară Glodeni desfășoară ziua recrutului cu genericul „Pe meleagurile natale”. Și în acest an evenimentul a adunat sute de tineri din toate localitățile raionului, care și-au demonstrat capacitățile sportive în cadrul mai multor probe. Învingătoare a fost desemnată echipa din comuna Balatina. Activitatea are drept scop familiarizarea tinerilor ostași cu specificul vieții militare, promovarea imaginii pozitive a Armatei Naționale, precum și promovarea educației patriotice.

Conform unui top al celor mai bune spitale din țară, realizat de o organizație neguvernamentală locală, spitalul raional Glodeni a fost clasat pe poziția 23. S-a luat în calcul condițiile instituțiilor medicale, dotarea tehnică a acestora, productivitatea lor. Chiar dacă spitalul din Glodeni a fost supus multor lucrări de reparații capitale, totuși acesta nu a acumulat punctajul necesar pentru a urca pe primele zece poziții.

În primele trei luni ale anului curent, conform datelor oferite de Oficiul Stării Civile, în raionul Glodeni s-au născut 150 de copii, au decedat 290 de persoane, și-au oficializat căsătoria 71 de cupluri și au divorțat alte 57.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG