Linkuri accesibilitate

Buticurile au făcut loc murdăriei…


Ca şi cum arborii ar fi nişte tomberoane.

Acum cîteva luni s-a produs o mare minune pe strada Vlaicu Pîrcălab! Au dispărut pe rînd, de lîngă Poşta Centrală, cinci buticuri care păreau veşnice. Mai întîi a dispărut buticul cu dulciuri de la Bucuria, apoi au dispărut un chioşc cu ziare, un butic cu ţigări, unul cu produse de patiserie şi, în sfîrşit, unul cu cafele al cărui proprietar zice-se că era ruda unui edil important.

Buticurile au făcut loc murdăriei…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Mi se pare că dispariţia buticurilor din zona centrală a capitalei trebuie salutată. Ani de zile ele sluţeau porţiunea aceea de stradă. Acum strada e mai liberă. Poţi să te plimbi pe trotuarul devenit parcă dintr-odată mai larg. Fireşte, există şi voci nemulţumite. De pildă, un amic de-al meu cumpăra mereu ţigări la unul din buticurile dispărute şi acum are uneori tentaţia de a bombăni supărat. Altminteri, mi se pare o mare realizare! E minunat că buticurile acelea au fost evacuate. Centrul urbei arată mai bine.

Bine şi nu prea. Pentru că există şi o mică problemă de cînd au dispărut buticurile. Sunt acolo nişte copaci pe marginea trotuarului. Şi, după evacuarea buticurilor, oamenii au început să arunce chiştoace, hîrtii, gunoaie la tulpinile acelor arbori. E ca şi cum arborii ar fi nişte tomberoane. Repet, aruncatul gunoaielor acolo a luat amploare anume după dispariţia buticurilor. Probabil, mulţi nu concep ca porţiunea aceea să arate curată şi liberă. Vînzătorii din buticuri îi mai disciplinau pe oameni şi era mai curat. Acum nu mai are cine să-i dojenească. Şi în locul buticurilor avem acum grămăjoare de murdărie…

XS
SM
MD
LG