Linkuri accesibilitate

Zgomotele nopţii în sectorul Buiucani


Eşti tare şi aştepţi o nouă noapte reconfortantă, plină de zgomote...

Mărturisesc că nu ştiam pînă nu demult cum e să trăieşti la etajul întîi al unui bloc de locuinţe. Acum ştiu că poate fi dificil mai ales noaptea, şi mai ales în sectorul Buiucani.

Vasăzică, te duci la culcare la ora 22.30. Dar cîţiva locatari se întorc acasă la această oră. Şi îşi parchează maşinile sub ferestrele tale, trîntind portierele, vorbind zgomotos. Îi doare-n cot că tu dormi.

Pe la 23.00 strada Alba Iulia din preajmă e luată în stăpînire de nişte flăcăi puternici, cu motociclete urlătoare. Mugetul motocicletelor răsună în întreg cartierul.

Zgomotele nopţii în sectorul Buiucani
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

Pe la 23.30 sau pe la 24.00 trece un avion pe deasupra blocurilor de locuinţe din Buiucani. Şi zgomotul produs de avion e măricel. Ai pentru o clipă senzaţia că eşti lîngă Aeroport. Nu, eşti la Buiucani.

După miezul nopţii, apar trei tineri, care se aşază sub geamul tău să fumeze, să rîdă nechezat şi să înjure. Ieşi la balcon, începi să te sfădeşti cu ei. În cele din urmă, se milostivesc şi pleacă, bombănind ceva supăraţi.

Pe la 02.00, apare un omulean aghesmuit care începe a urina pe florile de lîngă casa alăturată, cîntînd ceva. Apoi dispare.

În dricul nopţii, mai trec cîteva maşini, ca un iureş, pe lîngă casa ta. Unde se grăbesc oare?

În zorii zilei, mai trec două avioane pe deasupra blocurilor. Ai din nou impresia că eşti la Aeroport. Dar nu, eşti în sectorul Buiucani.

Şi vine dimineaţa. Ai dormit bine? Pe dracu! Ai nişte ochi încercănaţi de parcă ai cărat saci cu nisip toată noaptea. Şi mergi la serviciu! Eşti tare şi aştepţi o nouă noapte reconfortantă, plină de zgomote. Ca să fii şi mai tare!

XS
SM
MD
LG