Linkuri accesibilitate

Un Eldorado pe malul Nistrului?


Ce viaţă o fi avut sătenii aceia dacă aleg reprezentantul unui partid al cărui lider are probleme cu justiţia?

Un Eldorado pe malul Nistrului?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00
Link direct

Vicepreședintele „Partidului Șor”, Marina Tauber, a obținut o victorie din primul tur în comuna Jora de Mijloc, r. Orhei. Iar liderul formaţiunii, controversatul om de afaceri, Ilan Şor, le-a declarat sătenilor bucuroşi următoarele:

„Vreau să-i felicit pe toți și să-i mulțumesc Marinei Tauber. Ea a devenit parte a familiilor voastre, a vieților voastre. Ea a trăit cu acest moment și cu această victorie. Vreau să mulțumesc tuturor care au participat în campanie. De azi în comuna Jora de Mijloc începe o nouă viață!”

Aşadar, se transformă Jora de Mijloc într-un Eldorado? Începe acolo o nouă viaţă, vorba lui Ilan Şor? Eu zic să nu ne grăbim. Şi să încercăm să reflectăm niţel. O întrebare se impune de la sine: dar ce a fost în Jora de Mijloc pînă la victoria Partidului Şor? Ce viaţă o fi avut sătenii aceia dacă aleg reprezentantul unui partid al cărui lider are probleme cu justiţia? Sau caravana magazinelor sociale îţi reprimă orice discernămînt?

Pe de altă parte, victoria doamnei Tauber e oarecum firească. Atîta demagogie şi minciună a generat aici clasa politică de la 1991 încoace, încît spiritul critic al oamenilor s-a tocit cu desăvîrşire. Pe fundalul conducătorilor rapaci şi indiferenţi ai tranziţiei, domnul Şor apare ca un mare filantrop şi sufletist. O sumedenie de cetăţeni nu se mai complică cu descifrarea dedesubturilor. Important e să li se dea!

Aşteptăm minunea din Jora de Mijloc! E de presupus că glodul va deveni asfalt, iar veceurile din fundul grădinilor vor dispărea. S-o vedem şi pe asta!

XS
SM
MD
LG