Linkuri accesibilitate

Post Scriptum la „scandalul laptelui”


Lucrurile nu pot să rămînă aşa cum au fost. Consumatorii din Moldova trebuie să ştie toate ingredientele pe care le conţin lactatele şi nu numai ele.

Post Scriptum la „scandalul laptelui”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

Scandalul laptelui mai e în desfăşurare şi nu ştim cum se vor termina lucrurile. Dar cîteva concluzii pot fi trase de pe acum. Lucrurile nu pot să rămînă aşa cum au fost. Mi se pare de domeniul evidenţei iată ce: consumatorii din Moldova trebuie să ştie toate ingredientele pe care le conţin lactatele şi nu numai ele. Toate ingredientele, stimabililor! Termenii vagi de felul „grăsimi vegetale” trebuie să dispară.

Nu e nevoie ca producătorii de lactate să ne explice cît de periculoase sau benefice sunt ingredientele. Oamenii vor căuta singuri explicaţii, dacă vor dori. Cei care nu vor dori, vor ingurgita aşa produsele alimentare. Dar toţi trebuie să ştim ce mîncăm. Şi nu cred că e o chestie foarte complicată asta. E la îndemîna companiilor de lactate şi a ANSA. Vă rugăm frumos, stimabililor, să ne scrieţi pe ambalaje tot ce conţin produsele alimentare. Simplul fapt că aşa ceva nu s-a întîmplat ani de zile mă face să mă întreb în ce ţară trăim. Chiar, stimaţi ascultători, ce ţară e aceea în care consumatorul nu ştie bine ce mănîncă?

Aceste standarde, care sunt acum la noi, sunt europene? Am mari îndoieli. Păi, să le facem odată europene, de vreme ce ne integrăm viforos în Europa. Dacă cineva doreşte să rămînă la standardele vechi, să rămînă sănătos, dar pe ambalaje să existe toată informaţia, ca să nu avem nici o enigmă de dezlegat.

Dacă această schimbare nu se va produce, dacă oamenii nu vor şti ce bagă în stomac, despre ce reforme şi viaţă bună să mai discutăm?

XS
SM
MD
LG