Linkuri accesibilitate

Hollywood de Coşcalia


Dacă nu putem să ne schimbăm comportamentul, ne limităm la aducerea unor lucruri, însemne, gadgeturi din Occident.

Ni se tot spune, ani de zile, să aducem Europa şi Occidentul la noi acasă. Să aducem adică obişnuinţele şi valorile occidentale aici, ca să fim mai prosperi, ca să trăim mai bine. E greu asta, e foarte greu, căci noi avem apucăturile noastre, la care nu vrem să renunţăm nici în ruptul capului. De aceea, ne bălăcim în mocirla decăderii morale şi sărăciei.

Dacă nu putem să ne schimbăm comportamentul, ne limităm la aducerea unor lucruri, însemne, gadgeturi din Occident. Un tînăr din Coşcalia, Căuşeni, a făurit pe un deal din satul său o inscripţie din trei tone de metal - HOLLYWOOD. Inscripţia are o înălţime de cinci metri şi o lungime de 40 de metri şi se vede din orice loc al satului. Pentru a aduce Hollywood-ul în Coşcalia, tînărul a cheltuit 40 de mii de lei. Povestea asta halucinantă e fost descrisă într-un reportaj la PRIME TV.

Care-i scopul acestui efort? Habar n-am. Oamenii din sat, am văzut asta în reportaj, au o idee aproximativă despre semnificaţia inscripţiei. Un omulean zicea că Hollywood e un soi de program. Mă rog, e şi asta o opinie. Nici nu cred că se vor holba la inscripţia din metal toată ziulica. Interesul pentru noutate va fi repede eclipsat de grijile cotidiene. Şi care-i de fapt rostul acestei construcţii pe vîrful unui deal?

E pesemne singura noastră modalitate de a modifica searbăda realitate moldovenească, de a o înfrumuseţa. Dacă nu putem să le dăm bătrînilor pensii normale, măcar să le făurim o inscripţie de metal pe un deal. Mîine poate facem un mic turn Eiffel din plastilină în PMAN din Chişinău.

XS
SM
MD
LG