Linkuri accesibilitate

Piste de biciclişti? Apă de ploaie!  


Ideea cu pistele pentru biciclişti e un mic fiasco.

Fireşte, e minunat că edilii au refăcut trotuarele din centrul Chişinăului. Rău e altceva. Pavajul nou conţine nişte dungi roşii care par a fi nişte piste de biciclişti. Şi credeţi că se plimbă pe ele oamenii pe biciclete? Să fim serioşi!

Piste de biciclişti? Apă de ploaie!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00
Link direct

În primul rînd, nu toată lumea înţelege că dungile acelea sunt piste de biciclişti. Eu însumi mi-am dat seama cu greu despre ce e vorba. Nu există nici un semn care să indice că acele dungi roşii sunt piste pentru biciclişti. În al doilea rînd, sunt multe automobile, cocoţate pe trotuare şi parcate pe dungile roşii. În al treilea rînd, pietonii n-au idee ce sunt dungile cu pricina şi merg pe ele. În atari condiţii, cum să se plimbe un om cu bicicleta pe aceste piste? Ar mai fi şi o altă problemă. Pistele sunt prea înguste. Ar fi trebuit să fie mai mari, ca să încapă doi biciclişti care vin unul în întîmpinarea altuia.

În consecinţă, parcă s-a vrut să se facă un lucru bun, dar, ca de obicei, nu s-a făcut pînă la capăt. Ideea cu pistele pentru biciclişti e un mic fiasco. Întrebaţi-i pe biciclişti. Ei o să vă spună ce cred. Pînă la Amsterdam, oraşul cu zeci de mii de biciclişti, cu piste perfecte şi inviolabile, sunt ani-lumină! Pistele pentru biciclişti sunt deocamdată pe post de element decorativ. Să vedem ce va urma.

XS
SM
MD
LG