Linkuri accesibilitate

Şoseaua – catastrofă


Guvernanţii autohtoni au idee că există o asemenea şosea naţională a suferinţei?

Am fost din nou cîteva zile într-un sat din nordul republicii şi am rămas din nou şocat de felul în care arată şoseaua naţională Soroca-Otaci. Sunt speriat de această şosea ori de cîte ori o revăd. Şi de fiecare dată sper că poate ceva se va schimba. Dar nu se schimbă nimic, iar drumul acela se degradează metodic din zorii tranziţiei.

Şoseaua – catastrofă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Să facem o precizare. Există o porţiune mică, între Soroca şi Şolcani, care a fost reparată şi arată foarte bine. Dar dincolo de Şolcani începe catastrofa. Iar această catastrofă devine şi mai evidentă pe fundalul şoselei excelente Chişinău-Soroca, făcută pe banii poporului american.

Şoseau despre care vă vorbesc are nişte hopuri-scofîlcituri-gropi pe care nu le-am mai văzut pe nici un alt drum important din RM. E ceva incredibil şi foarte periculos. Automobilele ies pe contrasens sau părăsesc carosabilul ca să nu cadă în craterele hrăpăreţe de pe drumul muribund. Am văzut nişte TIR-uri care se mişcau ca nişte melci adormiţi ca să nu se lovească de hopuri. Aşadar, eşti mereu în pericol pe acea şosea, trebuie să mergi mai încet şi deci pierzi mai mult timp, iar automobilul ţi se strică implacabil.

Guvernanţii autohtoni au idee că există o asemenea şosea naţională a suferinţei? Cum e posibil să avem un asemenea drum în anul 2017? Cîte decenii mai trebuie să se scurgă ca să fie reparat drumul acesta foarte important? Ce-i de făcut? Cine să ne ajute? Cui să ne plîngem? Cui să ne închinăm? Ajutor, oameni buni!!!

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG