Linkuri accesibilitate

Rău e că aceste invitaţii sunt aruncate şi în cutiile poştale ale unor oameni care nici pensionari nu sunt, nici dizabilităţi nu au.

Aveam impresia că epoca fluturaşilor electorali a apus. Dar după ce mi-a arătat un prieten ce a pescuit în cutia sa poştală, am o mică dilemă.

Amicul meu a găsit o hîrtie albă-roşie, un soi de invitaţie a Partidului Shor adresată pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi: „Dragi pensionari, Vă inivtăm să perfectaţi gratuit cardul social pentru a putea procura produse în magazinul social!” Aflăm din această invitaţie că o pîine poate fi cumpărată numai cu 2 lei în magazinele lui Shor.

Ei bine, faptul că Partidul Shor îi ajută pe pensionari şi pe oamenii cu dizabilităţi nu e rău, în principiu. Rău e că aceste invitaţii sunt aruncate şi în cutiile poştale ale unor oameni care nici pensionari nu sunt, nici dizabilităţi nu au. Şi mă întreb dacă nu cumva la mijloc e o strategie abilă de a prezenta un soi de fluturaş electoral drept un fluturaş filantropic. Pentru că e un soi de publicitate şi asta. Iar faptul că aceste hîrtii ajung şi în cutiile poştale ale altor oameni, nu doar ale pensionarilor, ridică nişte semne de întrebare.

Pe hîrtia albă-roşie pe care a depistat-o amicul meu în cutia sa poştală scrie: tiraj 1000 de exemplare. Chiar aşa? Numai o mie de fluturaşi filantropici a tipărit Partidul Shor? Am impresia însă că avem mai mulţi pensionari şi oameni cu dizabiităţi aici. Sau poate Partidul Shor nu e în stare să-i ajute pe toţi pensionarii? Dacă însă e aşa, dacă are posibilităţi limitate, ar fi trebuit să împartă fluturaşii filantropici celor care chiar au nevoie de ajutor, nu să le arunce alandala prin cutiile poştale.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG