Linkuri accesibilitate

Enciclopedia făuritorilor de stat falit


Editarea unui asemenea volum pe banii cetăţenilor e un fel de aruncare a banilor publici în vînt.

Maaaaaare eveniment în Republica Moldova! Un soi de mică sărbătoare înaintea sărbătorii mari din 27 august! Vasăzică, vineri va fi lansată prima Enciclopedie politică din colecţia „Oamenii Moldovei”. Cică în acest volum vor intra „toate personalităţile care au deţinut funcţiile de preşedinte, prim-ministru, preşedinte al Parlamentului, de miniştri şi deputaţi în anii 1991-2017”. Cartea apare „sub patronajul preşedintelui AŞM, Gheorghe Duca, cu suportul financiar al Congresului Azerilor din Moldova, al Universităţii Americane din Moldova şi Universităţii de Studii Politice Europene Stere”.

Enciclopedia făuritorilor de stat falit
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:43 0:00
Link direct

Vreau să spun din capul locului că, după părerea mea, banii contribuabililor n-ar trebui să fie folosiţi pentru aşa ceva. Dacă vor să fie sponsori Congresul Azerilor şi Universităţile, n-au decît s-o facă, dar editarea unui asemenea volum pe banii cetăţenilor e, după părerea mea, un fel de aruncare a banilor publici în vînt.

Avem, după 26 de ani de independenţă, un stat falit, suficient sieşi, unul preocupat mai cu seamă de propria lui supravieţuire. Şirul de episoade dizgraţioase care pune în lumină esenţa acestei maşinării statale nu mai are un sfîrşit: cinovnici iubitori de hoţie şi de corupţie, vînătoarea regală din Pădurea Domnească soldată cu moartea unui om, ciordirea unor sume uriaşe din trei bănci, traficul de influenţă, traseismul politic, minciuna din campaniile electorale etc. Un stat falit sau cum i se mai spune aici „eşuat” şi „capturat”. Un stat al cărui randament ridică serioase semne de întrebare. Şi după toate acestea, noi facem o enciclopedie a făuritorilor de stat falit?

Sînt pur şi simplu mirat, foarte mirat. Mă întreb cine are nevoie de acest volum. E limpede că nu simplul muritor care a înfruntat 26 de ani ineficienţa acestei maşinării statale. În fond, e un volum despre şi pentru conducători. Care pesemne va fi promovat cu surle şi tobe. Eu unul nu am nevoie de o asemenea carte. Nu aş răsfoi-o nici dacă mi s-ar plăti un onorariu gras!

XS
SM
MD
LG