Linkuri accesibilitate

Ce salariu are bodyguard-ul conducătorului?


Conducătorii care roade nu aduc îşi trag salarii şi pensii bune, îşi fac viaţa frumoasă şi chiar sînt păziţi pe banii contribuabililor...

Văd deseori nişte actuali sau foşti conducători însoţiţi de bodyguarzi puternici. Un fost mare conducător venise să ne acorde un interviu şi am văzut că garda sa de corp, un tînăr puternic, se cam plictisea, aşteptîndu-l pe şef. Mi se pare cam lipsită de farmec meseria asta, să păzeşti nişte conducători în Republica Moldova.

Ar fi poate curios pentru contribuabili să ştie ce salarii au aceşti apărători ai conducătorilor? La urma urmei, e vorba de banii contribuabililor, de banii statului. De ce să nu ştim cît ne costă paznicii conducătorilor? Au 3, 4 sau 5 mii de lei?

Chestia asta cu bodyguarzii conducătorilor n-ar fi trebuit poate să ne intereseze deloc, dacă am fi trăit într-o ţară în care domnesc legalitatea şi corectitudinea. Dar după 26 de ani de brambureală, de hoţie, de corupţie, de sărăcie şi de decădere morală, amănuntul acesta – conducători cu bodyguarzi plătiţi de noi – ridică nişte semne de întrebare.

Sentimentul pe care îl au mulţi cetăţeni e că în anii Independenţei nu s-a făcut mare lucru, că randamentul conducătorilor a fost dezolant. Şi ce avem în consecinţă? Păi, conducătorii care roade nu aduc îşi trag salarii şi pensii bune, îşi fac viaţa frumoasă şi chiar sînt păziţi pe banii contribuabililor. Nu e ciudată niţel situaţia asta? De aceea, ar fi bine să comparăm pensia conducătorului şi salariul omului care-l păzeşte cu pensia unui simplu muritor. N-o fi mare deosebirea? Chiar trebuie să-l păzim pe cineva numai pentru faptul că a fost conducător în RM? Sînt curios: cei care au domnit în perioada în care au fost furaţi banii din trei bănci tot vor fi păziţi o viaţă pe banii cetăţenilor?

XS
SM
MD
LG