Linkuri accesibilitate

Poliţie amorţită


În fiecare seară, vin nişte flăcăi puternici, călare pe nişte motociclete urlătoare, şi fac nişte raliuri ce fac casele din jur să se cutremure...

Luni. Ora 16.40. Strada Alba Iulia, staţia terminus Şoseaua Balcani. Văd cum trece pe acolo un automobil impertinent care împroaşcă rotocoale de fum negru-înecăcios. Era de parcă ardea un butoi cu smoală în acel automobil. Un fum negru, nociv, greu de suportat. Dar asta nu e o noutate, fireşte. La noi, aşa ceva poţi să vezi mai mereu. Pe mine altceva m-a mirat.

Am văzut cum o maşină de poliţie a trecut pe lîngă automobilul care împrăştia fum şi…. dusă a fost. Credeam că poliţia îl va opri pe individul care polua cu obrăznicie aerul, că îl va chema la ordine. Dar maşina de poliţie s-a făcut că plouă, s-a dus în lumea ei superioară. Am rămas tablou. Păi, dacă nici poliţia nu e interesată de un asemenea automobil, cine să mai încerce să-l disciplineze? Probabil, nimeni. Pe toţi îi doare-n cot pesemne.

Ideea asta că pe toţi îi doare-n cot ar putea să fie adevărul pur. Căci pe aceeaşi stradă, Alba Iulia, în fiecare seară, vin nişte flăcăi puternici, călare pe nişte motociclete urlătoare, şi fac nişte raliuri ce fac casele din jur să se cutremure şi te trezesc din somn în dricul nopţii. Multă lume e deranjată de raliurile astea. Dar se schimbă ceva? Nu, nimic nu se schimbă. Îi sună cineva poliţiei? Nu ştiu. Şi dacă i-ar suna, ce s-ar schimba? Ar fi puşi la respect flăcăii puternici, cu motociclete urlătoare? Nu prea cred.

XS
SM
MD
LG