Linkuri accesibilitate

Alte revelaţii în Parlament


Alte revelaţii în parlament
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct

Deunăzi alţi şase deputaţi, foşti membri ai PLDM, au intrat cu hotărîre şi încredere în Partidul Democrat! Traseul lor e comparabil cu cel al foştilor deputaţi comunişti, 14 la număr, care au intrat şi ei cu încredere în PD cu puţin timp înainte. Atît foştii comunişti, cît şi foştii peledemişti, înainte să facă alegerea crucială, au cugetat adînc o vreme, după care au avut o mare revelaţie. Probabil, se gîndeau febril oamenii ce acţiune a lor ar fi mai benefică pentru popor. Căci, nu-i aşa?, toate aceste regrupări parlamentare se fac pentru binele poporului.

Să lăsăm însă glumele şi să vorbim la obiect. Ce concluzie ar trebui să tragă un simplu muritor după ce îi vede aciuaţi sub aceeaşi aripă pe nişte foşti rivali, pe nişte indivizi cu sloganuri incipiente atît de diferite? Cum e posibil ca nişte comunişti şi peledemişti să devină colegi de partid? Ce a însemnat atunci precedenta lor prestaţie comunistă şi peldemistă? Un balon de săpun?

După asemenea schimbări de macaz în interiorul parlamentului, orice cetăţean cu un dram de luciditate e îndreptăţit să fie mai mult decît circumspect. Cînd vezi aşa ceva, ai toate motivele să crezi că maşinăria statală munceşte numai pentru binele său, că nu are nici o legătură cu votul alegătorilor. Căci e limpede că oamenii care au votat pentru PCRM şi pentru PLDM nu au văzut nici în visul cel mai rău o asemenea fuziune halucinantă.

Fireşte, ei ne vor explica pînă la saţietate că se gîndesc la binele ţării şi al poporului. Ei mereu au vorbit despre binele ţării şi al poporului, iar poporul şi ţara nu mai pot ieşi din mocirla tranziţiei.

XS
SM
MD
LG