Linkuri accesibilitate

Alegătorul înflăcărat şi nemulţumit de guvernanţi


La un protest la Chișinău împotriva sistemului de vot mixt
La un protest la Chișinău împotriva sistemului de vot mixt

Aici însă oamenii nemulţumiţi votează ca să devină şi mai nemulţumiţi.

Văd ani de zile, chiar în reportajele Europei Libere, nişte oameni din provincie foarte nemulţumiţi de prestaţia conducătorilor. Oameni care spun că situaţia din ţară e catastrofală, că nu mai pot suporta sărăcia şi corupţia, oameni disperaţi.

Aceiaşi indivizi, întrebaţi dacă merg la alegeri, răspund ritos că au mers şi merg mereu să voteze, că nu-şi permit să stea acasă, că de ei depinde soarta ţării, că ei votează ca să scape de sărăcie şi corupţie.

Alegătorul înflăcărat şi nemulţumit de guvernanţi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:57 0:00


Aţi înţeles bine, stimaţi ascultători? Pe de o parte, omul mereu votează, iar pe de altă parte e mereu nemulţumit de situaţia din ţară.

Mă miră, în cazul acestor oameni, iată ce. Oamenii aceştia, de cele mai multe ori, nu întrezăresc o legătură între votul lor şi situaţia deplorabilă. Păi, dacă tu votezi mereu, iar lucrurile stagnează, nu contribui şi tu la proliferarea acestei situaţii? Sau să spunem altfel: dacă tu votezi mereu, iar situaţia tristă rămîne aceeaşi, nu e normal să te întrebi ce valoare are votul tău?

Aşadar, ei votează mereu şi sunt nemulţumiţi mereu şi nici măcar nu schiţează un gest pentru a schimba lucrurile. Cineva, într-o altă dimensiune, ar renunţa poate să mai voteze sau i-ar chema la ordine pe conducători. Aici însă oamenii nemulţumiţi votează ca să devină şi mai nemulţumiţi. Mergem înainte! Spre Europa, fireşte!

XS
SM
MD
LG