Linkuri accesibilitate

Curăţăm, curăţăm, iar mizeria nu pleacă…


Degeaba cureţi, dacă oamenii nu sunt învăţaţi să păstreze curăţenia.

Primăria municipiului Chişinău a declarat că începe o campanie primăvăratică de salubrizare. Primarul interimar Silvia Radu a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului, plan ce ar trebui realizat pînă la 6 aprilie. Proiectul se vrea unul de anvergură. E un soi de gigantică curăţenie în urbe. Primăria vrea să se ocupe de trotuare şi de staţiile de troleu, de platformele de colectare a deşeurilor menajere şi de anunţurile publicitare neautorizate, de terenurile de joacă şi de alea de sport, de străzi şi de pasaje subterane, de curţile grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale, de gunoiştile neautorizate şi de spaţiile verzi. Iar doamna Radu a cerut să i se prezinte rapoarte săptămînale privind lucrările făcute.

Curăţăm, curăţăm, iar mizeria nu pleacă…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct

Amănuntul care sare-n ochi e acela că doamna Radu, deşi are zile numărate la Primărie, dă impresia că munceşte cu osîrdie. Măi să fie! Nu ştiu dacă foarte mulţi conducători moldoveni lucrează cu acribie în ajunul plecării din funcţie. Îi dorim să reuşească, fireşte!

Vreau să spun că această campanie nu va fi o plimbare plăcută pe Coasta de Azur, ci o chestie foarte complicată! Acum, cînd s-a topit zăpada, au ieşit la iveală toate gunoaiele aruncate de chişinăuieni în spaţiul public. E o mizerie mare care ni se înfăţişează în fiecare primăvară. Îi doare-n cot pe moldoveni de străzi, trotuare, de spaţii verzi şi de pasaje subterane. Asta şi pentru că nimeni nu-i amendează pentru murdăria înşirată în oraş.

Nu-i invidiez, prin urmare, pe lucrătorii primăriei care vor fi angrenaţi în această campanie. Chiar dacă vor izbîndi, peste puţin timp mizeria va reveni, mai puternică şi mai extinsă ca oricînd. Degeaba cureţi, dacă oamenii nu sunt învăţaţi să păstreze curăţenia.

XS
SM
MD
LG