Linkuri accesibilitate

Judecători nemulţumiţi de pensii grase


Situaţia asta nu are nimic de-a face cu bunul-simţ şi cu echitatea despre care atîta vorbesc conducătorii.

Site-ul Anticorupţie.md scrie că există, iată, cîţiva judecători nemulţumiţi de pensiile lor grase. O fostă judecătoare la Curtea de Apel a fost decepţionată de pensia de 11 mii de lei, motiv pentru care s-a judecat cu CNAS. O judecătoare cu o pensie de 13 mii de lei a cerut şi ea recalcularea pensiei în baza legii: „În hotărîrea Curţii Constituţionale este scris clar că în Legea cu privire la statutul judecătorului trebuie să fie indicat ca pensia să constituie nu mai puţin de 80% din salariul real. Mie mi s-a calculat mai puţin şi de aceea am contestat”…

Judecători nemulţumiţi de pensii grase
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00
Link direct

Sincer să fiu, nici nu mai ştiu cum să comentez situaţia asta dizgraţioasă, stimaţi ascultători. Fireşte, situaţia asta nu are nimic de-a face cu bunul-simţ şi cu echitatea despre care atîta vorbesc conducătorii. E vorba de temelia pe care a fost clădită maşinăria statală moldovenească, o temelie slută şi profitabilă doar pentru unii. În ţară mai există oameni sărmani cu pensii de o mie şi ceva de lei, iar tu eşti nemulţumit de pensia de 11-13 mii de lei şi vorbeşti despre Legea pe care tot clasa ta conducătoare o face.

Vreau ca ai noştri conducători şi judecători să-mi explice următorul lucru: de ce pensia unui judecător trebuie calculată cu 80% din salariu? De ce un învăţător sau un medic nu poate să aibă şi el o pensie calculată cu 80%? Cine sunt judecătorii? Nişte reprezentanţi ai unei lumi superioare? Chiar nu mai munceşte nimeni în ţara asta aşa cum muncesc ei? Chiar nu mai face nimeni nimic pentru ţara asta? Cum e posibil să fie păstrat acest privilegiu ani de zile în timp ce de pe culmile puterii se rostogolesc spre noi mereu discursuri despre echitate? Asta e reforma judiciară despre care ne vorbesc guvernanţii? Nu mai spun nimic. O dimineaţă frumoasă vă doresc, stimaţi prieteni!

XS
SM
MD
LG