Linkuri accesibilitate

Ce mai face „Voinţa Poporului”?


La anunțul creării Partidului „Voința Poporului”
La anunțul creării Partidului „Voința Poporului”

Cum poate un partid să exprime voinţa întregului popor?

Multe partide a avut şi mai are Republica Moldova. Din păcate, toată fojgăiala asta partinică a născut un şoarece, a avut rezultate mult prea modeste. Au existat şi mai există aici formaţiuni inerte şi cvasiinvizibile, despre care cetăţenii nu ştiu mare lucru.

Anul trecut, în martie, apăruse în arena politică moldovenească un nou partid. Mă năucise niţel atunci denumirea proaspătului partid. El se numea „Voinţa Poporului”! Cum poate un partid să exprime voinţa întregului popor? Partidul, prin definiţie, exprimă punctul de vedere al unei părţi a poporului. Şi-apoi denumirea asta e niţel hazlie în contextul nostru. În RM, de la 1991 încoace, voinţa poporului a fost ignorată metodic, a fost mereu un balon de săpun. A contat mai mult voinţa conducătorilor.

Ce mai face „Voinţa Poporului”?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00
Link direct

Ei bine, ziceam în martie 2017 că voi urmări cu mare interes traseul noului partid şi voi reveni cu nişte concluzii. Mărturisesc însă acum că nu ştiu ce să zic. N-am remarcat nici un eveniment notabil cu participarea partidului „Voinţa poporului”. Nu am auzit vocea răspicată a acestei formaţiuni. În zece luni nu am văzut nici o mişcare a formaţiunii. Sau poate ea nici nu mai există? Poate voi, stimaţi ascultători, aţi remarcat ceva legat de „Voinţa Poporului”? Ce mai face oare acest partid?

XS
SM
MD
LG