Linkuri accesibilitate

Făurind binele umanităţii…


O corupţie crîncenă, nemaipomenită, sărăcie şi hoţie, trafic de influenţă, decădere morală, banditism şi exod al populaţiei, destine distruse, mutilate, pentru binele umanității??

Trăieşti în această ţară a tranziţiei interminabile şi a corupţiei endemice ani de zile şi ai impresia că nimic nu te mai poate uimi, că ai înţeles tot ce se întîmplă în ea. Dar la un moment dat cade peste tine o ştire care te lasă cu ochii bolovăniţi.

Vasăzică, într-un clasament internaţional al contribuţiei la binele umanităţii, făcut de Good Country Index, Moldova e pe locul 31 în lume! Am rămas tablou, stimaţi ascultători! Cică cea mai mare contribuţie a Republicii Moldova la binele umanităţii ţine de pace şi securitate pentru că RM e o ţară mică şi nu exportă arme.

Făurind binele umanităţii…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Poate că pe cineva această noutate îl va copleşi de bucurie. Pe mine însă mă lasă rece şi chiar, să fiu sincer, mă irită niţel. Să admitem că – nefăcînd nimic – Moldova, ţară paşnică şi minusculă, contribuie la binele umanităţii. Să admitem că e aşa. Dar dacă mă gîndesc la răul făcut aici de la 1991 încoace, mi se ridică părul măciucă. O corupţie crîncenă, nemaipomenită, sărăcie şi hoţie, trafic de influenţă, decădere morală, banditism şi exod al populaţiei, destine distruse, mutilate. Aici s-a făcut atîta rău, încît mi se pare de-a dreptul ciudat să aud că Moldova e în fruntea unui clasament ce vizează binele umanităţii. Pur şi simplu sunt perplex.

Dar, mă rog, e şi asta o prespectivă din exterior care are dreptul la viaţă. Să se bucure cine poate.

XS
SM
MD
LG