Linkuri accesibilitate

Cum să fii mîndru de Moldova?


Moldoveni la Frankfurt
Moldoveni la Frankfurt

Fotografii cu drumuri desfundate, cu trotuare fisurate, cu gunoaie aruncate alandala, cu anexe slute ale blocurilor de locuinţe, cu multe alte bizarerii ale Patriei vor preschimba rapid mîndria în repulsie.

A fost lansată deunăzi campania „Mîndru că sunt din Moldova”. E un concurs organizat de Biroul relaţii cu diaspora a Cancelariei de Stat şi de Moldova English Teachers Association. E un concurs de fotografii pentru copiii din RM şi pentru copiii moldoveni plecaţi cu familiile în străinătate. Participanţii trebui să prezinte cîte o fotografie din locurile de baştină. Organizatorii le sugerează să-şi aţintească ochii asupra unui monument sau loc istoric. Scopul campaniei e comunicarea eficientă dintre copiii din RM şi copiii din diaspora.

Cum să fii mîndru de Moldova?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00
Link direct

Ce să zic? În fond, poate să existe şi un asemenea concurs. Nu înţeleg numai de ce există următoarea sugestie – „de dorit o poză reprezentativă, un loc istoric sau un monument”… Eu mă îndoiesc că ochiul unui copil va prefera un monument în detrimentul ogrăzii, terenului de fotbal, şcolii sau imaşului. Dacă vrem cu tot dinadinsul ca nişte copii să fie mîndri de Moldova, de ce nu-i lăsăm să-şi aleagă ei lucrurile care le umflă pieptul de mîndrie? Înţeleg că e numai o sugestie, dar mai bine sugestia asta nu exista.

Eu iată la ce mă gîndesc, stimaţi ascultători. Ar fi poate mai oportun un asemenea concurs pentru adulţi. Adulţii oare nu trebuie să fie mîndri de Moldova şi de statul făurit în 1991? Am impresia, însă, că maturii ar prezenta şi nişte fotografii care le-ar cam strica dispoziţia oranizatorilor. Fotografii cu drumuri desfundate, cu trotuare fisurate, cu gunoaie aruncate alandala, cu anexe slute ale blocurilor de locuinţe, cu multe alte bizarerii ale Patriei care vor preschimba rapid mîndria în repulsie. Păi, ce zic organizatorii? Eu am multe fotografii interesante şi aş participa cu mare drag la un concurs al adulţilor „Mîndru că sunt din Moldova”.

XS
SM
MD
LG