Linkuri accesibilitate

O minune: trotuarele refăcute din centrul Chişinăului!


O mare izbîndă, o mare performanţă despre care trebuie să vorbim.

Am mulţi sfătuitori care îmi spun să vorbesc şi despre succesele tranziţiei, despre lucrurile frumoase din viaţa noastră de zi cu zi. Hai să vă vorbesc azi despre un lucru frumos, despre o adevărată minune, stimaţi ascultători!

O minune: trotuarele refăcute din centrul Chişinăului!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Constat cu mare satisfacţie că, în sfîrşit, trotuarele bulevardului Ştefan cel Mare din Chişinău au fost refăcute. Toată vara au muncit în centrul capitalei sute de lucrători şi, iată, miracolul a devenit realitate. Avem nişte trotuare normale în centrul urbei. E într-adevăr o mare izbîndă, o mare performanţă despre care trebuie să vorbim. Pare a fi şi o schimbare de priorităţi în strategia edililor preocupaţi pînă acum cu precădere de drumuri şi şosele. Se pare că acum edilii se gîndesc şi la trotuare! Măi să fie!

Fireşte, trebuie să spunem şi un fapt mai puţin plăcut, acela că miracolul sus-pomenit vine foarte tîrziu. A trebuit să aşteptăm tocmai 26 de ani lungi ca să vedem trotuare normale în centrul unei capitale europene şi să scăpăm de asfaltul sovietic. Mi se pare că 26 de ani e foarte mult. Dar mulţumim şi pentru acest cadou întîrziat, desigur.

Iar deunăzi, mergînd pe strada Sarmizegetusa, am rămas tablou. Era acolo o porţiune de trotuar cu asfalt scofîlcit sovietic pe care am mers, împroşcînd sudalme, vreo 10 ani. Ei bine, mare mi-a fost mirarea să văd că şi acea porţiune de trotuar e refăcută. Mare minune! E ceva incredibil! Nu am crezut că această porţiune de trotuar va fi refăcută vreodată. Deci se pare că minunea se extinde în toată urbea. Aştept cu nerăbdare să văd dacă va urma şi reparaţia altor trotuare. Ca să mai fac o tabletă optimistă, să scot în evidenţă lucrurile frumoase. Aştept!

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG