Linkuri accesibilitate

Gînduri ale politicienilor transformate în sintagme ridicole


Iulian Ciocan: „Trec anii...”
Iulian Ciocan: „Trec anii...”

Trec cîţiva ani şi ceea ce au spus politicienii te face să bulbuci ochii.

Cînd începi a căuta nişte gînduri/idei ale politicienilor autohtoni aruncate în mase mulţi ani în urmă, poţi constata cu uşurinţă că gîndurile astea sînt nişte sintagme ridicole, jenante, stupide, ipocrite sau chiar nişte enormităţi. Am de multe ori această revelaţie. Atunci cînd sunt rostite, gîndurile politicienilor autohtoni au parcă o noimă, dar peste cîţiva ani se transformă în cuvinte ridicole, ciudate.

Gînduri ale politicienilor transformate în sintagme ridicole
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct

O să vă dau două exemple. Iată bunăoară ce spunea primul preşedinte Mircea Snegur în august 2013: „Mă bucur că la guvernare sunt băieţi de treabă care au instaurat o stabilitate în ţară. Nu se poate atîta gîlceavă…” Atunci aserţiunea asta părea parcă OK. Dar acum cum vi se pare, stimaţi ascultători? Cum vi se par băieţii de treabă acum? Muncesc bine pentru ţară? Făuresc un viitor frumos pentru Moldova? Un amic căruia i-am arătat gîndul primului preşedinte, a rîs în hohote.

Dar iată ce spunea fostul premier Vlad Filat în decembrie 2012: „Noi, aici, în Moldova, am ales calea integrării europene. Pentru noi, cetăţenii Republicii Moldova, UE nu e doar un vis sau o ideea abstractă, ci o viziune pe care o realizăm aici, în Moldova, şi pe care o vom construi pas cu pas…

Şi am tot construit pas cu pas şi UE-ul e la o zvîrlitură de băţ, nu-i aşa? Mă gîndesc că domnul Filat însuşi şi-ar revizui mesajul acesta optimist.

Iar asemenea exemple pot fi aduse cu duiumul. Trec cîţiva ani şi ceea ce au spus politicienii te face să bulbuci ochii. Iar chestia asta ar trebui să ne pună pe gînduri. Chestia asta ar trebui să ne facă mai circumspecţi şi mai deştepţi.

XS
SM
MD
LG