Linkuri accesibilitate

Ce mai fac doritorii de amnistie fiscală?


La Chișinău la protestele împotriva amnistiei fiscale
La Chișinău la protestele împotriva amnistiei fiscale

Cineva caută căi pentru legalizarea unor bani făcuţi pe cale frauduloasă, acum prin modificarea Legii cetățeniei.

Un gînd mi-a trecut prin minte deunăzi: dar ce mai fac oare conducătorii care jinduiau o mare amnistie fiscală? Veţi spune că degeaba mă gîndesc la ei, că ideea lor a eşuat, că nu mai are rost să ne amintim de ea.

Ei bine, eu am o altă părere. Cred că aceşti conducători n-au renunţat deloc la amnistia fiscală. Retragerea lor mi se pare strategică şi nicidecum nu este cauza vocilor nemulţumite ale cetăţenilor şi ziariştilor. Da, vocile nemulţumite le-au provocat un mic deranj, dar nu sînt în stare să-i facă să renunţe. Amnistia asta fiscală e o chestie mult prea importantă pentru ei. Repet, pentru ei, nu pentru masele invocate mereu de conducătorii tranziţiei interminabile.

Ce mai fac doritorii de amnistie fiscală?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00
Link direct

Dar iată şi o informaţie care ar trebui să ne dea de gîndit, stimaţi ascultători. Transparency International – Moldova sesizează că noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova, propuse în cadrul unei inițiative legislative, prezintă un risc de legalizare a mijloacelor financiare frauduloase. Potrivit unei declaraţii a organizației, citate de IPN, data înregistrării respectivei inițiative legislative e aceeaşi, și autorii sînt aceiaşi ca și în cazul proiectului de liberalizare a capitalului și stimulare fiscală, document anulat de către Parlament ca rezultat al criticilor parvenite din partea societății civile și a partenerilor de dezvoltare. Aşadar, ce ne sugerează Transparency International? Că cineva caută căi pentru legalizarea unor bani făcuţi pe cale frauduloasă.

Ce înseamnă aceste modificări la Legea cetăţeniei? Nu cumva obţinerea mai uşoară a buletinului de identitate moldovenesc cu condiţia aducerii unor bani în ţară? Şi va verifica cineva cu meticulozitate provenienţa acestor bani?

Revin însă la gîndurile mele de la început. Ce mai fac oare conducătorii care vor amnistia fiscală? Sînt bine? Ce mai plănuiesc? Cînd vor porni din nou în ofensivă? Căci ei la popor se gîndesc, iar poporul nu poate trăi fără amnistia lor fiscală, nu?

XS
SM
MD
LG