Linkuri accesibilitate

În căutarea lui Şevciuk…


Felul în care e gestionat cazul Şevciuk e o prelungire firească a felului în care e soluţionată aici ani de zile problema transnistreană.

„Şevciuk a plecat din Moldova!” scriu unii. „Şevciuk e în Moldova!” afirmă alţii. „Şevciuk s-a stabilit într-o ţară europeană!” ne informează unii. „Şevciuk locuieşte în centrul Chişinăului şi nu are nici o problemă!”, susţin alţii. De fapt, unde e Şevciuk, fostul conducător puternic al autoproclamatei RMN? Ştiu cetăţenii din Moldova unde e Şevciuk? Mă tem că nu ştim prea multe.

Cu siguranţă, mai informaţi sînt conducătorii autohtoni, dar mare lucru de la ei cetăţeanul nu poate afla. O ştire rostogolită pînă la noi de pe piscurile puterii era aceea că nu există nici un dosar ce l-ar viza pe Şevciuk. Adică, nu vă mai frămîntaţi atîta şi nu vă mai puneţi întrebări legate de Şevciuk, fiindcă omul nu are nici o treabă cu justiţia moldovenească.

Şi dacă nu are, de ce nu i s-ar deschide un dosar? Sau nu există nici un motiv pentru aşa ceva? Păi, dacă nu există, să iasă la rampă marii noştri conducători şi să ne explice pe îndelete cum stau lucrurile. Să ne spună că Şevciuk e un cetăţean OK, care nu a făcut nici un rău statului moldovenesc, iar ei, conducătorii Moldovei, nu văd absolut nici un motiv pentru care Şevciuk să fie reţinut. Sau e mai bine să taci şi să te faci că plouă?

De fapt, felul în care e gestionat cazul Şevciuk e o prelungire firească a felului în care e soluţionată aici ani de zile problema transnistreană. Mi se pare că guvernanţii autohtoni nu se agită prea tare ca să rezolve odată problema asta. Iar implicarea lor modestă are drept urmare şi interesul scăzut al cetăţenilor pentru problema transnistreană. Acum, tomberonul din curtea blocului e de o mie de ori mai important decît problema transnistreană. Dar mergem înainte!

XS
SM
MD
LG