Linkuri accesibilitate

Cade sau nu copacul?


Nu e cam lungă povestea asta cu examinarea arborilor pînă-n toamnă?

Aşadar, un lucrător al unei şcoli din Chişinău a murit în timp ce aduna crengile rupte din curtea şcolii. Peste el a căzut un copac şi omul nu a supravieţuit. Toată lumea se întreabă acum cît de trainici sînt copacii din capitală după calamitatea din 21 aprilie? Nu cumva mai există arbori care stau să cadă? Nu sînt şi vieţile altor oameni în pericol? Unde mai pui că probleme cu copacii au existat şi pînă la calamitatea recentă. E suficient să ne amintim de femeia strivită anul trecut pe neaşteptate, tot în capitală, de un copac şi care a murit şi ea.

Cade sau nu copacul?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct

Declaraţia recentă a lui Eliferie Haruţa, şeful Asociaţiei de gospodărire a Spaţiilor Verzi, în loc să mă facă optimist, m-a lăsat cu ochii lărgiţi de nedumerire.

Iată declaraţia: „Pînă în toamnă noi o să examinăm toţi aceşti arbori care au fost deterioraţi şi o să avem posibilitatea să-i restabilim…”

Pînă-n toamnă… zice Eliferie Haruţa şi asta mă îngrijorează foarte mult. Păi, s-ar putea să cadă peste cineva un arbore chiar mîine sau peste o săptămînă. Nu e cam lungă povestea asta cu examinarea arborilor pînă-n toamnă? Înţeleg că e vorba de bani. Păi, să găsească marii conducători bani, căci e vorba de sănătatea oamenilor, iar ei numai la cetăţeani se gîndesc din zori şi pînă-n noapte, nu-i aşa?

Aşadar, pînă-n toamnă va dura examinarea şi abia apoi aşa-numita restabilire. Asta înseamnă că şi pe durata restabilirii poate să cadă vreun copac slăbit. Mai pe scurt, eu unul sînt de-a dreptul descumpănit. Şi am de gînd să mă holbez bine la toţi arborii care îmi vor ieşi în cale.

XS
SM
MD
LG