Linkuri accesibilitate

Calamitatea ca mic profit


Nu poţi pune toate problemele existente pe umerii firavi ai lui Dorin Chirtoacă.

Calamitatea e un fapt rău, fireşte. Calamitatea e calamitate. Ea aduce suferinţe şi pagube. Dar o calamitate poate avea şi aspecte bune, ea poate să-ţi aducă şi un mic profit. Cum? Păi, e suficient să te uiţi acum în jur şi vei vedea. Aici, în RM, există nişte cetăţeani care storc profit şi din dezastrul abătut asupra republicii în 21 aprilie.

Calamitatea ca mic profit
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Eu am văzut sîmbătă, imediat după urgie, în sectorul Buiucani, un omulean gospodăros care aduna crengile rupte de pe trotuar, alegea alea bune de foc şi le punea într-o mică remorcă la maşină. L-am întrebat ce face şi omuleanul mi-a spus că mai bine se foloseşte el de lemnul acela decît să se piardă. După ce şi-a umplut remorca cu lemne, omuleanul a plecat mulţumit. Deci e vorba de un mic profit de pe urma calamităţii.

Mulţi dintre oponenţii edilului Dorin Chirtoacă au profitat de calamitate pentru a-l face pe primar cu ou şi cu oţet. Au spus că oraşul nu era pregătit, şi asta e adevărat. Dacă această vijelie mai ţinea cîteva zile, ar fi fost o mare jale. Numai că nu poţi pune toate problemele existente pe umerii firavi ai lui Dorin Chirtoacă. Nu e numai el de vină. Dar în Chirtoacă s-a lovit cu sete! Pe de altă parte, şi domnul primar a apărut pe sticlă culegînd de pe jos nişte crengi, adică a apărut pe post de mare gospodar. Or era limpede că efortul edilului de a aduna nişte crenguţe nu putea să schimbe situaţia dramatică.

Au apărut pe sticlă şi pe reţelele de socializare tot soiul de mesageri partinici, acordînd ajutoare ba unor locatari, ba unor instituţii. Lăudabil efortul lor, fără doar şi poate, dar şi publicitatea pe care şi-o făceau sărea în ochi. Aşa că de pe urma oricărui lucru se poate profita. Chiar şi de pe urma unei calamităţi.

XS
SM
MD
LG