Linkuri accesibilitate

Orheiul îşi cheamă fiii plecaţi!


La Orhei
La Orhei

Dar de unde ia Primăria Orhei aceşti bani la care alte primării pot doar să viseze? Din ce fonduri?

În această parte a lumii, bizareriile se ţin lanţ. Nu-i zi în care să nu se întîmple chestii năstruşnice. Aflu că primăria din Orhei, în frunte cu controversatul om de afaceri Ilan Shor, îi cheamă acasă pe orheienii răspîndiţi pe toate meridianele. Cică există „un program de stimulare a migranţilor” conform căruia cei care vor reveni în Orhei vor primi cîte 10 mii de lei şi vor fi scutiţi de taxele locale. Pe deasupra, cei care se vor întoarce din Italii şi Rusii vor primi cîte 100 de lei pe lună pentru transportul urban şi cîte 300 de lei pentru serviciile în comun în iarna care vine.

Orheiul îşi cheamă fiii plecaţi!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Citeşti lucrurile astea şi te copleşeşte mirarea. Întrebări îţi apar multe şi diferite. Bunăoară, de unde ia Primăria Orhei aceşti bani la care alte primării pot doar să viseze? Din ce fonduri? O fi banii domnului Shor? Dar domnul Shor mai are probleme cu justiţia moldovenească sau nu mai există deja nici o problemă? Programul acesta de stimulare e perfect legal? Curtea Constituţională, foarte activă în ultima vreme, nu are nici o obiecţie? Şi ce să facă migrantul dornic de a se întoarce în ţară dacă nu a avut norocul să se nască în Orhei? Dar nu cumva toată atragerea asta a migranţilor e un simplu truc cu iz electoral? Multe, foarte multe întrebări îţi trec prin minte.

Să lăsăm însă întrebările la o parte şi să constatăm un fapt destul de evident. Ce migrant oare va prefera să renunţe la un salariu de 1000-2000 de euro în Italia sau Rusia ca să se pricopsească cu 10 mii de lei şi scutiri de taxe în Orhei? Sunt convins că nu mulţi. Pentru cît timp îţi ajung aceşti 10 mii de lei? Pentru o lună? Şi după aceasta ce faci? Înjghebi o afacere şi nu plăteşti taxe? Dar afacerile în Orhei se înjgheabă uşor?

Am auzit anunţul Primăriei Orhei. Aştept să văd care va fi reacţia orheienilor din Italia, Franţa, Portugalia, Rusia. Vor da buzna în oraşul condus de Ilan Shor?

XS
SM
MD
LG