Linkuri accesibilitate

Pavel Filip şi demnitatea moldovenilor


Premierul Pavel Filip în Parlament
Premierul Pavel Filip în Parlament

Apărarea demnităţii moldovenilor ar trebui să iasă în evidenţă în felul în care lucrează instituţiile statului, în felul în care se luptă cu corupţia...

Referindu-se la cuvintele urîte ale lui Dmitri Rogozin, premierul Pavel Filip a invocat demnitatea moldovenilor: „Modul în care au fost trataţi cetăţenii ţării noastre şi Moldova este unul inacceptabil şi e de datoria noastră, a autorităţilor, să protejăm demnitatea cetăţenilor şi ţării noastre”.

Frumoasă declaraţie! Şi pesemne necesară! Demnitatea moldovenilor trebuie într-adevăr apărată. Şi e minunat că Pavel Filip se gîndeşte la demnitatea noastră, fără doar şi poate.

Pavel Filip şi demnitatea moldovenilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

E un amănunt, totuşi, pe care aş vrea să-l subliniez. Declaraţiile belicoase ale lui Rogozin dăunează demnităţii moldovenilor într-o măsură mult mai mică decît comportamentul autorităţilor moldoveneşti din ultimii 26 de ani. Adică, moldoveanul simte că mai are demnitate şi după ce Rogozin îl face cu ou şi cu oţet, pe cînd activitatea unor conducători şi cinovnici autohtoni de la 1991 încoace îl cam lasă fără demnitate. Acesta cred că e adevărul. E mai dureros şi mai umilitor să te radă cei aleşi sau plătiţi de tine.

Desigur, declaraţia lui Pavel Filip e simpatică! Dar demnitatea moldovenilor ar trebui apărată mai curînd în alte zone. Apărarea demnităţii moldovenilor ar trebui să iasă în evidenţă în felul în care lucrează instituţiile statului, în felul în care se luptă cu corupţia, cu evaziunea fiscală, cu traficul de influenţă, cu sărăcia şi cu decăderea morală. Cred că cetăţeanul moldovean ar fi foarte mîndru, dacă cinovnicii nu ar fura, şi asta chiar dacă Rogozin ar profera blesteme. Aşa cred. Nu ştiu dacă cinovnicii şi conducătorii autohtoni înţeleg ce spun

XS
SM
MD
LG